Achilles Veen verliest op bezoek bij Zwaluwen

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 14 september speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd bij Zwaluwen Vlaardingen. Na de eerste drie wedstrijden winnend te hebben afgesloten moest nu het eerste verlies geïncasseerd worden. Een feller Zwaluwen ging er met de volle buit vandoor: 2-1.

Achilles Veen speelde wat afwachtend in de openingsfase en Zwaluwen zocht brutaal de aanval tegen de ongeslagen koploper. In balbezit was Achilles Veen slordig waardoor de bal steeds snel werd ingeleverd.

Zwaluwen was al een aantal keren gevaarlijk voor de Veense goal verschenen, de Veense achterhoede capituleerde nog niet. In de 23e minuut was het echter wel raak voor de thuisclub. Een voorzet vanaf rechts werd goed tegendraads ingekopt.

Achilles Veen liet de kop niet hangen en in de eerste aanval na de aftrap kwamen de mannen van Dennis van der Steen alweer langszij. Jochem Scheij kon vanaf rechts voorgeven en Kevin Vermeulen was de afmaker.

Ook in de eerste fase van de tweede helft waren de gastheren gevaarlijker. Vanaf de 70e minuut gaat Achilles Veen echter weer wat kansen creëren en wordt vooral gevaarlijk via kopballen van Jens Verschuren en Pim Goossens, maar die treffen beide geen doel.

In de 83e minuut is het aan de andere kant wel raak. Een aanval over de rechter kant wordt achter Mathijs Donatz tegen de touwen gewerkt.

Achilles Veen probeert er dan nog een slotoffensief uit te persen, maar de kopbal van Jens Verschuren na voorgeven van de ingevallen Sam Spijkers komt via de lat terug het veld in. Joey Lokasi kon de rebound nog afwerken, maar schoot wild over.

Daarmee wordt door Achilles Veen de eerste competitienederlaag geleden.

Opstelling Achilles Veen
Mathijs Donatz, Luca den Heijer (84’ Sam Spijkers), Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie, Fabian Korporaal (73’ Mauritsio Helstone), Kevin Vermeulen (62’ Joey Lokasi), Philippe van Arnhem, Jochem Scheij (62’ Jens Verschuren), Pim Goossens, Jari Koenraat

De concurrentie
Achilles Veen is door de nederlaag bij Zwaluwen de koppositie voorlopig kwijt. Sv Poortugaal gaat na een 2-0 overwinning op Heerjansdam aan de leiding met 12 punten uit 4 wedstrijden.
Overige uitslagen: Halsteren – RKAVV 0-2, RVVH – XerxesDZB 1-2, WNC – Forum Sport 1-0, Capelle – Unitas 1-1, SC Feyenoord – LRC 4-1 en Westlandia – HBS 0-1.

Volgende week
Zaterdag 21 september speelt Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen Capelle. Aftrap: 14:30 uur.