Achilles Veen verliest op bezoek bij RVVH

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Achilles Veen trad afgelopen zaterdag in Ridderkerk tegen RVVH in een aangepaste formatie aan. Met 3 verdedigers, 5 middenvelders en 2 aanvallers moest RVVH bestreden worden. Melle Mandemakers moest hierdoor op de bank plaatsnemen en Mauritsio Helstone begon op het middenveld in de basis. De gewijzigde tactiek leverde echter geen 3 punten op. RVVH trok met 3-1 aan het langste eind.

In de openingsfase was het voor beide ploegen vooral aftasten. De eerste serieuze doelpoging kon in de 20e minuut genoteerd worden. Jens Verschuren probeert voor te zetten, maar zijn voorzet wordt geblokt en de bal valt opnieuw voor zijn voeten. Hij haalt daarna hard uit, maar recht op de keeper.

In de 33e minuut is het raak aan de andere kant. Via een aanval over de rechter kant komt de thuisploeg wel op een 1-0 voorsprong.

Nog geen 10 minuten later is het echter alweer gelijk. Jari Koenraat gooit vanaf de linker kant een vrije trap richting de tweede paal. Deze valt bij Fabian Korporaal voor de voeten en die schiet hard via de keeper de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft lijkt Achilles Veen wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Jens Verschuren schiet vanaf afstand een keer over en een inzet van Jochem Scheij wordt knap gepakt door de doelman. Uit de hoekschop die volgt is Pim Goossens ook nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal gaat net over. Tussendoor was ook RVVH nog een gevaarlijk, maar de voorzet wordt naast geschoten.

In de 73e minuut is het echter weer RVVH dat op voorsprong komt. Een strafschop die volgde door een handsbal wordt via de ‘Panenke’ methode binnen geschoten.

Achilles Veen blijft daarna aandringen, op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Joey Lokasi dacht deze 2 minuten na de nieuwe achterstand al te produceren, maar hij werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Één minuut later gaan de handen opnieuw de lucht in wanneer Jochem Scheij de gelijkmaker binnen kan schieten. Zijn inzet wordt echter door een verdediger van de lijn gehaald en in de 81e minuut is Jochem Scheij opnieuw dichtbij. Na een diepe bal Ayrton Statie gaat de inzet van Scheij helaas voorlangs.

Wat Achilles Veen ook probeert. De bal wil er niet meer in voor de Veense brigade. In de 94e minuut wordt de wedstrijd beslist. Via een snelle uitbraak komt RVVH op een 3-1 voorsprong en wordt er snel daarna afgefloten.

Mathijs Donatz, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Ayrton Statie, Philippe van Arnhem, Jens Verschuren, Jari Koenraat (61’ Joey Lokasi), Fabian Korporaal, Mauritsio Helstone (61’ Melle Mandemakers), Jochem Scheij, Pim Goossens

Koploper XerxesDZB wist weekend niet te winnen. Thuis tegen Heerjansdam werd het 0-1. Sv Poortugaal kon hierdoor aansluiten en deed dat ook met een 3-1 thuisoverwinning op HBS. Zwaluwen won thuis met 2-0 van Halsteren en profiteerde daarmee dus van de Veense nederlaag in Ridderkerk. Zwaluwen neemt de derde plaats over van Achilles Veen.
Overige uitslagen: Capelle – Westlandia 1-0, WNC – LRC 1-2, SC Feyenoord – RKAVV 1-2 en Forum Sport – Unitas 0-2.

Zaterdag 19 oktober staat er voor Achilles Veen weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Forum Sport uit Voorburg. De aftrap is uiteraard om 14:30 uur.