Achilles Veen speelt gelijk tegen SC Feyenoord

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Achilles Veen kon een goede openingsfase tegen SC Feyenoord helaas niet omzetten in een overwinning. De ploeg van Dennis van der Steen moest na 90 minuten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Achilles Veen vloog uit de startblokken tegen SC Feyenoord en al in de eerste minuut had Pim Goossens de openingstreffer op zijn schoen. De goalie van Feyenoord wist echter een tegentreffer te voorkomen.

In de vierde minuut was het wel raak. Er ontstond een scrimmage voor de goal na een Veense hoekschop en het was spits Pim Goossens die zijn ploeg op een vroege 1-0 voorsprong zette.

Achilles Veen weet de sterke openingsfase echter niet vast te houden en in het vervolg van het eerste half uur is het vooral Feyenoord dat gevaarlijk is. Mathijs Donatz houdt zijn ploeg tot twee keer toe knap op voorpsrong.

In het laatste kwartier van de eerste helft is toch Achilles Veen weer de bovenliggende partij. Jochem Scheij gaat er knap langs over de rechter kant, maar zijn voorzet wordt door iedereen gemist. Pim Goossens kan een keer met zijn hoofd aanleggen op aangeven van Luca den Heijer, maar hij schampt de bal slechts en ook op aangeven van Joey Lokasi komt de spits nog een keer in kansrijke positie voor de goal, maar ziet zijn inzet geblokt worden.

Vlak voor het rustsignaal nog een behoorlijke kans voor de gasten uit Rotterdam, maar het schot gaat ruim over. Ruststand 1-0.

Ook in de tweede helft weer een sterke openingsfase van Achilles Veen. Al in de 48e minuut worden er meerdere schoten gelost op de goal van Feyenoord, maar de laatste inzet van Jochem Scheij wordt tot hoekschop verwerkt. In de 58e minuut een mogelijkheid voor Jari Koenraat, maar hij schiet recht op de keeper en snel daarna gaat een afstandsschot van Kevin Vermeulen ruim over.

Daarna is het Feyenoord dat Achilles Veen weer onder druk gaat zetten. In de 60e minuut redt Mathijs Donatz opnieuw knap, maar één minuut later is het na geknoei in de Veense defensie wel raak voor de gasten. 1-1. In de 75e minuut komt Achilles Veen zelfs op een achterstand. Mathijs Donatz lijkt een voorzet te verwachten en wordt vanaf de linker kant verrast met een treffer in de verre hoek waarmee de gasten zelfs op een 1-2 voorsprong komen.

In de slotfase gaat Achilles Veen dan toch weer op jacht naar de gelijkmaker. In de 83e minuut is er een grote kopkans voor Fabian Korporaal na een vrije trap van Jari Koenraat, maar de kopbal wordt miraculeus gered door de doelman. In de 85e minuut is het wel raak. Opnieuw een frommelgoal na een hoekschop die het beslissende zetje krijgt van opnieuw Pim Goossens.

Achilles Veen probeert daarna nog door te drukken om alsnog de volle winst binnen te halen, maar verder dan een paar ongevaarlijke kopballen van Pim Goossens en Fabian Korporaal komt de ploeg niet meer. Na 9 minuten extra tijd wordt er afgefloten en staat er 2-2 op het scorebord.

Mathijs Donatz, Luca den Heijer (71’ Sam Spijkers), Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Joey Lokasi (62’ Jens Verschuren), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat

Voormalig koploper sv Poortugaal moest opnieuw de punten aan de opponent laten. Op bezoek bij RKAVV werd het 3-0. De nieuwe koploper XerxesDZB wist wel de volle winst te behalen. Op bezoek bij LRC werd het 1-2.
Overige uitslagen: Heerjansdam – Forum Sport 1-2, Westlandia – Zwaluwen 3-2, HBS – Capelle 1-1, Unitas – RVVH 2-0 en Halsteren – WNC 4-0.

Zaterdag 12 oktober wacht Achilles Veen in de achtste speelronde een uitwedstrijd tegen RVVH. Aftrap om 14:30 uur