Achilles Veen pakt ook volle buit bij Westlandia

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 31 augustus speelde Achilles Veen 1 in de tweede speelronde van de Vierde Divisie B de uitwedstrijd bij Westlandia. Evenals een week eerder in de thuiswedstrijd tegen HBS was het aanvalsspel nog niet oogstrelend, maar werd er weer bijzonder weinig weggegeven. De eindstand was opnieuw een 2-0 overwinning voor de ploeg van Dennis van der Steen.

Achilles Veen begon wat afwachtend aan de wedstrijd en had veel balbezit op eigen helft. Toch was de eerste kans voor Westlandia, maar Mathijs Donatz kon de inzet keren. Ook in de 13e en de 17e minuut kon Westlandia gevaarlijk worden met een afstandsschot dat over ging en een poging waarop Mathijs Donatz opnieuw handelend moest optreden.

De eerste kans voor Achilles Veen was na een half uur spelen een kopbal van Pim Goossens uit een hoekschop van Philippe van Arnhem. De inzet van de spits ging net over. Vlak voor de rust probeert Westlandia nog een keer op voorsprong te komen met een schot van afstand, maar het is opnieuw Donatz die in de weg ligt.

In de openingsfase van de tweede helft zoekt Achilles Veen meer de aanval en in de 53e minuut is het raak. Opnieuw is het een hoekschop van Philippe van Arnhem die gevaar sticht. Jens Verschuren is de afmaker met een kopbal.

Vlak na de voorsprong gaat Achilles Veen een moeilijke periode in. Tim van Broekhoven (in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd geraakte Ayrton Statie) wordt namelijk van het veld gestuurd door een overtreding op zijn directe tegenstander. Achilles Veen moet dus met 10 man verder om de voorsprong te verdedigen. De Veense defensie kan zich echter vrij eenvoudig staande houden en geeft amper kansen weg. In de 72e minuut lukt het zelfs om de voorsprong uit te breiden. Een goede trap van Mathijs Donatz wordt door Mauritsio Helstone gecontroleerd. Hij geeft vervolgens een perfecte steekbal op Pim Goossens, die beheerst afrondt en de voorsprong verdubbelt.

In het restant probeert Westlandia met opportunistisch spel nog wat te forceren, maar de driepunter voor Achilles Veen komt niet meer in gevaar. Zo staat Achilles Veen met zes punten uit twee wedstrijden op een gedeelde koppositie.

Mathijs Donatz, Sam Spijkers, Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie (23’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (61’ Joey Lokasi), Philippe van Arnhem, Jochem Scheij (61’ Mauritsio Helstone), Pim Goossens, Jens Verschuren (58’ Luca den Heijer)

Evenals Achilles Veen staan ook sv Poortugaal en RVVH op zes punten uit twee wedstrijden. Poortugaal won thuis met 2-1 van XerxesDZB en RVVH pakte op bezoek bij WNC de volle buit met 0-1.
Overige uitslagen: Halsteren – Unitas 1-1, SC Feyenoord – Forum Sport 1-3, Capelle – LRC 1-1 en Zwaluwen – Heerjansdam eindigde in 4-1. Afgelopen zondag wist HBS thuis met 2-1 te winnen van RKAVV.

Dinsdag 3 september mag Achilles Veen het in een thuiswedstrijd op gaan nemen tegen Derde Divisionist Harkemase Boys. Dit is de eerste voorronde van de TOTO KNVB Beker. De aftrap op De Hanen Weide is om 20:00 uur.
Zaterdag 7 september staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. In de derde speelronde van de Vierde Divisie B neemt Achilles Veen het om 14:30 uur op tegen Halsteren.