Achilles Veen door naar tweede voorronde KNVB Beker!

aac6d2a2-7a18-4638-a57a-d9800c42f721

Dinsdag 3 september wist Achilles Veen op een drijfnatte Hanen Weide te stunten tegen Derde Divisionist Harkemase Boys. In de eerste voorronde van de TOTO KNVB Beker werd het 2-1 voor Achilles Veen!

Achilles Veen had het lastig in de openingsfase tegen een goed spelend Harkemase Boys. De ploeg uit Friesland kwam in de derde minuut al op voorsprong door een schot vanaf links richting de verre hoek buiten het bereik van keeper Mathijs Donatz.

In de eerste fase van de wedstrijd kwam Achilles Veen ook niet tot kansen, maar wist na de 0-1 ook Harkemase Boys wel redelijk in bedwang te houden. De Friezen hadden meer balbezit, maar kwamen na de 0-1 niet snel meer tot grote kansen.

Pas in de 26e minuut, toen het inmiddels flink was gaan regenen op De Hanen Weide, ontstond de eerste kans voor Achilles Veen. Jari Koenraat gaf de voorzet, maar de kopbal van Pim Goossens trof geen doel.

Een paar minuten later werd Harkemase Boys wel weer gevaarlijk. In kansrijke positie werd de aanval echter afgerond met een afzwaaier.

Daarna volgden twee kansen voor de ‘groen-witten’. Eerst een kopkans voor Pim Goossens na een voorzet van Luca den Heijer, maar de spits kon de bal slechts schampen en zag zijn inzet in de handen van de doelman belanden. Snel daarna belandt de bal na een mooi actie van Jari Koenraat voor de voeten van Jochem Scheij. De rechtsbuiten besluit het een keer van afstand te proberen, maar ziet zijn inzet naast het doel belanden.

In de extra tijd van de eerste helft is er nog een kopkansje voor Pim Goossens, maar de bal komt net wat achter hem, waardoor het lastig is om hard richting doel te koppen. Meteen daarna volgt het rustsignaal.

Na de rust komt Achilles Veen beter in het spel en gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar in de 54e minuut is het toch Harkemase Boys dat weer gevaarlijk voor de Veense goal verschijnt. Luca den Heijer staat echter op de juiste plek om weg te werken.

In de 56e minuut is het wel raak voor Achilles Veen. Jari Koenraat laat zijn individuele klasse zien en speelt een paar tegenstanders uit om tot een afgemeten voorzet te komen. Pim Goossens staat uiteraard op de juiste plaats en glijdt de bal via de onderkant van de lat hard binnen! Er is nog wat twijfel, want de bal stuitert terug het veld in, maar de arbitrage wijst resoluut naar de stip voor de gelijkmaker.

Harkemase Boys probeert na de gelijkmaker wat terug te doen via een afstandsschot, maar die inzet is een eenvoudige prooi voor de uitblinkende Mathijs Donatz.

In de 65e minuut een grote kans voor spits Pim Goossens. Hij verschijnt via de rechter kant voor doelman van Harkemase Boys en probeert af te werken in de verre kruising, maar de keeper redt knap.

Vier minuten later is het wel weer raak voor Achilles Veen. Onder druk van Pim Goossens wordt in de Harkemase defensie de bal verspeeld en Kevin Vermeulen verschijn plots alleen voor de vijandige keeper. Hij besluit af te ronden met een prachtige stift en brengt zijn ploeg op een 2-1 voorsprong!

Daarna wordt het voor Achilles Veen vooral tegenhouden en onder andere door een fantastische redding van keeper Mathijs Donatz wordt de overwinning in Veen gehouden. Na maar liefst 8 minuten extra tijd is er de ontlading van de overwinning! Achilles Veen gaat opnieuw mee in de loting voor de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker!

Mathijs Donatz, Luca den Heijer (89’ Willem Timmermans), Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie (81’ Mauritsio Helstone), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (73’ Jens Verschuren), Philippe van Arnhem, Jochem Scheij (46’ Joey Lokasi), Pim Goossens, Jari Koenraat