Achilles Veen deelt de punten met Capelle

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 21 september stond in de vijfde speelronde van de Vierde Divisie B voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Capelle op het programma. De Capellenaren hadden voor aanvang slechts 2 punten maar wisten aan dit aantal in Veen een punt toe te voegen. Eindstand: 1-1.

Achilles Veen begon scherp aan de wedstrijd en meteen na de aftrap werd Jochem Scheij al met veel ruimte diep gestuurd. Hij benutte deze ruimte echter niet. Een paar minuten later het eerste gevaar van de gasten. Mathijs Donatz moet zich strekken om een vrije trap te keren, maar hij houdt zijn doel schoon.

De grootste kans van de eerste helft kan in de 5e minuut al genoteerd worden. Na een lage voorzet van Jochem Scheij kan Pim Goossens van dichtbij het doel uithalen, maar zijn schot gaat hard over. In het vervolg van de eerste helft zijn er ook nog schietkansen voor Kevin Vermeulen, maar zijn volley mist richting. Ook Jochem Scheij haalt nog een keer hard uit, maar zijn inzet wordt door doelman met de voet gekeerd.

Na een half uur spelen is er weer gevaar van Capelle. Eerst moet Mathijs Donatz een afstandsschot keren en snel daarna breekt Capelle gevaarlijk door, maar voorkomt Donatz door goed uit te komen opnieuw een tegentreffer.

In de openingsfase van de tweede helft is Capelle opnieuw gevaarlijk. Donatz redt opnieuw bij een grote kans voor de gasten en 3 minuten later komt een schot via de buitenkant van de paal terug het veld in.

In de 60e minuut is het echter aan de andere kant raak. Na een scrimmage voor de goal van Capelle is het Jochem Scheij die de bal breed legt en Jens Verschuren is met een schuiver de maker van de 1-0!

Heel lang kan Achilles Veen niet van de voorsprong genieten, want in de 66e minuut is het voor de gasten Dennis van der Heijden die een vrije trap vanaf de rechter kant achter Donatz in het doel kopt.

In de slotfase van de wedstrijd is het vooral Capelle dat nog gevaarlijk wordt met meerdere kansen, maar de voorwaartsen van de gasten hadden het vizier niet op scherp staan en wanneer er wel binnen de palen werd afgewerkt was daar voor Achilles Veen altijd nog Mathijs Donatz die een tegentreffer voorkwam. Eindstand 1-1.

Een samenvatting van de wedstrijd is HIER te zien.

Mathijs Donatz, Luca den Heijer (84’ Sam Spijkers), Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie (46’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal (68’ Joey Lokasi), Kevin Vermeulen (77’ Mauritsio Helstone), Philippe van Arnhem, Jochem Scheij, Pim Goossens (46’ Jens Verschuren), Jari Koenraat

Koploper sv Poortugaal wist opnieuw te winnen. Op bezoek bij Unitas werd het 1-2.
Overige uitslagen: HBS – Halsteren 1-1, Westlandia – WNC 1-0, LRC – RVVH 3-1, RKAVV – Zwaluwen 3-4, XerxesDZB – Forum Sport 1-0 en Heerjansdam – SC Feyenoord 2-2.

Dinsdag 24 september staat voor Achilles Veen de tweede voorronde van de TOTO KNVB beker op het programma. Er wordt dan om 20:00 uur een uitwedstrijd gespeeld bij Sparta Nijkerk.
Zaterdag 28 september mag Achilles Veen gaan proberen om koploper sv Poortugaal te bedwingen. De wedstrijd in Poortugaal begint om 14:30 uur.