Achilles Veen boekt klinkende overwinning op Halsteren

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 7 september speelde Achilles Veen 1 in de derde speelronde van de Vierde Divisie B een thuiswedstrijd tegen Halsteren. Waar de ploeg van Dennis van der Steen bij de vorige twee overwinning vooral leunde op een hechte defensie werd er nu ook sprankelend aanvalsspel op de mat gelegd. Eindstand: 4-1

Achilles Veen nam in de openingsfase meteen het initiatief, maar de eerste echte kans was in de vijfde minuut toch voor de gasten uit Halsteren. In twee instanties had Mathijs Donatz de bal klem. Het eerste gevaar voor het doel van Halsteren werd veroorzaakt door Luca den Heijer, maar zijn scherpe voorzet wordt door de doelman knap uit de lucht geplukt.

In de 26e minuut wordt het opnieuw gevaarlijk via een voorzet van Luca den Heijer. Pim Goossens krijgt de bal op zijn hoofd, maar probeert de bal opnieuw voor te brengen in plaats van zelf op doel te koppen. Dit lukt goed, maar er is nog niemand in de buurt om het laatste zetje te geven. Daarna komt Halsteren er weer een paar keer gevaarlijk uit. Een aanvaller lijkt hands te maken, maar het mag door van de scheidsrechter. Mathijs Donatz is vervolgens al gepasseerd, maar het is Stephen Warmolts de bal van de lijn haalt om een tegengoal te voorkomen. Vlak daarvoor had Fabian Korporaal met goed verdedigend werk ook al een tegengoal voorkomen.

Na ruim een half uur is het opnieuw Achilles Veen dat de aanval zoekt en Halsteren terugdringt op eigen helft. Pim Goossens ziet een kopbal door een verdediger van de lijn gehaald worden en een kopbal van Jari Koenraat gaat net over. In de 38e minuut is het wel raak. Jari Koenraat probeert de keeper met een lob te verschalken richting de verre hoek. Zijn inzet lijkt naast te gaan, maar Jochem Scheij is er op tijd bij om met zijn hoofd de bal nog in de goal te werken en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten.

Vlak voor de rust nog twee Veense doelpogingen. Een schot van Jari Koenraat gaat rakelings naast en een schot van Pim Goossens gaat over via de vingertoppen van de doelman.

In de openingsfase van de tweede helft begint Achilles Veen wat slordig. De eerste schietkans is voor Halsteren en die gaat net naast. Even later moet Mathijs Donatz vanwege een te korte terugspeelbal ver zijn doel uit komen. Hij is op tijd bij de bal, maar die belandt opnieuw bij een speler van Halsteren die aan kan leggen om de bal het verlaten doel in te schieten. Gelukkig voor Achilles Veen raakt hij de bal compleet verkeerd en loopt het met een sisser af.

Nadat Achilles Veen met de schrik is vrij gekomen gaat het zelf weer op zoek naar doelpunten. Eerst is er in de 55e minuut een kans voor Jochem Scheij na een steekballetje van Kevin Vermeulen, maar hij stuit op de keeper. Één minuut later is het voor Pim Goossens wel raak. Hij kopt een hoekschop van Philippe van Arnhem binnen en brengt de stand op 2-0. Een paar minuten later is er opnieuw gevaar. Kevin Vermeulen geeft voor vanaf rechts. De naar binnen getrokken Jochem Scheij legt van dichtbij aan, maar raakt de onderkant van de lat.

In de 69e minuut is diezelfde Jochem Scheij de aangever als Achilles Veen op een 3-0 voorsprong komt. Het is de ingevallen Jens Verschuren die zijn voorzet binnen kopt. Daarmee is het feestje voor de invaller nog niet klaar. Hij brengt zijn ploeg namelijk ook nog naar een 4-0 voorsprong. Een kans voor Achilles Veen wordt afgeslagen door de doelman, maar de bal belandt bij Verschuren in de voeten die zich vanaf de zijlijn niet bedenkt en prachtig binnen schiet in de verre hoek.

In de 87e minuut doen de gasten nog wat terug. Mathjis Donatz staat aan de grond genageld bij een schot waar hij wellicht een voorzet verwachtte. De bal valt binnen voor de 4-1. In de 89e minuut had Jochem Scheij de voorsprong nog kunnen vergroten, maar de doelman redt knap.

KLIK HIER voor een samenvatting van de wedstrijd.

Mathijs Donatz, Luca den Heijer (86’ Sam Spijkers), Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (63’ Joey Lokasi), Philippe van Arnhem (79’ Mauritsio Helstone), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat (63’ Jens Verschuren)

Achilles Veen is na de 4-0 overwinning op Halsteren de koploper in de Vierde Divisie B. Ook sv Poortugaal, dat zaterdag met 1-2 won op bezoek bij LRC, staat op 9 punten.
Overige uitslagen: Unitas – Zwaluwen 2-2, HBS – WNC 3-0, Form Sport – RVVH 2-0, RKAVV – Westlandia 2-2, XerxesDZB – SC Feyenoord 4-1 en Heerjansdam – Capelle 3-2.

Zaterdag 14 september speelt Achilles Veen 1 een uitwedstrijd bij Zwaluwen in Vlaardingen. Aftrap: 14:30 uur.