Achilles Veen 1 is klaar na nederlaag in Raalte

Bedankt

De mannen van trainer Dennis van der Steen kregen na de nederlaag tegen Smitshoek nog een herkansing via de achterdeur en mochten woensdag 12 juni afrijzen naar Raalte voor een nieuwe halve finale tegen Rohda Raalte in de strijd om promotie naar de Derde Divisie.

Achilles Veen vloog weer uit de startblokken en dit leverde in de openingsfase meteen een aantal grote kansen op. Al in de vierde minuut kwam Jochem Scheij alleen voor de keeper na een perfecte pass van Jari Koenraat. Hij schoot de bal langs de keeper, maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de doelpaal. Nog geen minuut later kwam Fabian Korporaal in kansrijke positie voor het doel. Hij probeerde met een krul in de verre hoek te plaatsen, maar schoot ook net naast. Nog in dezelfde minuut komt ook Pim Goossens alleen voor de keeper en probeert de bal onder de doelman langs te schuiven, maar dat mislukt ook jammerlijk. In de 9e minuut probeert Jari Koenraat het ook nog met een volley, maar zijn inzet gaat over.

In de 11e minuut het eerste gevaar van de gastheren, maar Jan Schimmel is alert en komt goed zijn doel uit waarmee hij een tegentreffer voorkomt. Na 18 minuten spelen weer een goede actie van Jochem Scheij. Hij komt naar binnen en haalt uit, maar zijn inzet belandt recht in de handen van de keeper.

Achilles Veen is in de openingsfase heer en meester, maar door een blessure van Glenn Kools in de 25e minuut moet er gewisseld worden en wordt het een ander omgezet, maar daar had het spel van Achilles Veen flink onder te lijden. Rohda Raalte wordt steeds gevaarlijker over de rechter kant en dit leidt in de 29e minuut tot een overtreding van Tim van Broekhoven in het strafschopgebied en dus een penalty voor Rohda Raalte. Deze wordt feilloos binnen geschoten waardoor de gastheren op een 1-0 voorsprong komen.

Rohda ruikt dan bloed en blijft de aanval zoeken. Jan Schimmel redt een keer miraculeus en de groenwitten worden nog een keer gered door de doelpaal. In de absolute slotfase is het echter Achilles Veen dat de stand uit het niets gelijk weet te trekken. Melle Mandemakers kopt een hoekschop richting het doel en Pim Goossens weet de bal het laatste zetje te geven.

In de openingsfase van de tweede helft wederom een sterk Achilles Veen. De kansen zijn echter niet besteed aan Pim Goossens die in de 46e minuut naast schiet. In de 51e minuut een voorzet van Jochem Scheij ook naast de goal mikt en twee kopkansen ook niet op doel krijgt.

Vanaf de 70e minuut wordt de thuisploeg weer gevaarlijk en dat leidt al snel weer tot een voorsprong voor Rohda. Jan Schimmel komt het doel uit richting een doorgebroken speler. Hij drijft de speler naar de buitenkant, maar die weet de bal terug te leggen en daarna verdwijnt de bal in het door Schimmel verlaten doel.

Snel na de goal komt Jari Koenraat nog een keer in kansrijke positie. Hij krijgt een vrije kopkans op aangeven van Luca den Heijer, maar mikt over. Dat was het laatste serieuze wapenfeit van twee moegestreden teams en Rohda Raalte bemachtigt daarmee een plaatsje in de finale tegen Unitas, dat van JOS/Watergraafsmeer wist te winnen.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Ayrton Statie, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal (46’ Luca den Heijer), Jeroen Sterrenburg (85’ Robin Damen), Glenn Kools (27’ Jasper de Wit), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat

Terugblik
Vanaf deze kant wil ik graag de staf en selectie bedanken voor een prachtig seizoen dat voor de selectie helaas net een paar weken te lang duurde. Er werden in totaal 42 officiële wedstrijden gespeeld voor de districtsbeker en de (na)competitie. Daarvan werden er 25 gewonnen, 10 gelijkgespeeld en 7 verloren. Er waren prachtige hoogtepunten, maar helaas ook dieptepunten. Er werden twee mooie prijzen gepakt met een periodekampioenschap en natuurlijk de Districtsbeker, waarvan we met zijn allen de finale nooit zullen vergeten. Het was prachtig om te zien hoe dit seizoen heel Achilles Veen achter het eerste elftal stond!

De selectie en staf en natuurlijk ook de nieuwkomers wil ik graag een goede vakantie wensen en na de zomerstop kunnen we weer op zoek naar nieuwe hoogtepunten met hopelijk een weer fitte selectie! Nogmaals, bedankt voor afgelopen seizoen!