Achilles Veen speelt doelpuntloos gelijk tegen Forum Sport

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 19 oktober stond in de negende speelronde van de Vierde Divisie B de thuiswedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg op het programma.

Forum Sport is een van de ploegen in de brede middenmoot en kwam duidelijk voor een puntje naar De Hanen Weide. De Voorburgers lieten zichzelf terugzakken en het was aan Achilles Veen om daar doorheen te gaan voetballen. Coach Dennis van der Steen moest hiervoor weer wat puzzelen aan zijn opstelling. Kevin Verveulen was nog niet beschikbaar door een blessure en ook spits Pim Goossens moet waarschijnlijk weer lang gemist gaan worden door ogenschijnlijk ernstig blessureleed.

Al in de eerste minuut lukt het Achilles Veen om gevaarlijk te worden. Jochem Scheij levert een voorzet af op spits Jari Koenraat, maar die schiet de bal net over. We zijn al ruim een half uur verder als de volgende mogelijkheid zich laat noteren. Jens Verschuren is dichtbij de openingstreffer, maar ziet zijn kopbal net naast gaan.

In de 37e minuut het eerste waarschuwingsschot van de gasten uit Voorburg. Een poging van afstand komt via de deklat terug het veld in. Een paar minuten later is er weer gevaar aan de andere kant. Jens Verschuren verschijnt gevaarlijk voor de vijandige goal na een mooie steekbal van Jochem Scheij, maar de inzet van Verschuren kan nog net geblokt worden. In de extra tijd is Jari Koenraat nog een keer gevaarlijk na een rommelige aanval door het midden, maar zijn schot raakt de buitenkant van de paal.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. Achilles Veen zoekt naar de openingstreffer, maar komt moeilijk door de hechte defensie van Forum Sport. Jari Koenraat werd nog een keer diep gestuurd, maar raakt de bal verkeerd. Een inzet van Joey Lokasi uit een hoekschop wordt net voor de lijn gekeerd en een kopbal van Stephen Warmolts valt op de bovenkant van de lat.

In de 79e minuut is Jari Koenraat nog een keer gevaarlijk, maar de keeper weet zijn inzet met de voet te keren en een paar minuten later is er weer een snoeiharde kopbal van Jens Verschuren op aangeven van Ayrton Statie, maar deze gaat naast. In de blessuretijd krijgt Achilles Veen nog bijna het deksel op de neus. Een aanvaller van Forum Sport mag alleen doorstomen richting het doel van Mathijs Donatz, maar de keeper komt goed zijn doel uit en kan het schot klem vast pakken. Na 6 minuten extra tijd wordt er afgefloten met dezelfde stand op het scorebord als voor aanvang van de wedstrijd.

KLIK HIER om de videosamenvatting van de wedstrijd te bekijken.

Opstelling Achilles Veen
Mathijs Donatz, Luca den Heijer (80’ Sam Spijkers), Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Philippe van Arnhem, Jens Verschuren, Fabian Korporaal, Jochem Scheij (76’ Mauritsio Helstone), Jari Koenraat (90’ Lars Schimmer), Joey Lokasi

De concurrentie
Dit weekend werden er opnieuw veel punten gemorst in de bovenste regionen van de competitie. Koploper XerxesDZB kwam op bezoek bij Unitas niet verder dan 1-1. sv Poortugaal verloor uit bij Westlandia met 3-2 en Zwaluwen kwam thuis tegen WNC niet verder dan 1-3.
Overige uitslagen: HBS – SC Feyenoord 1-3, Heerjansdam – LRC 2-0, RKAVV – RVVH 5-2 en Halsteren – Capelle 2-4.

Volgende week
Zaterdag 26 oktober speelt Achilles Veen in de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker een thuiswedstrijd tegen vv Almkerk. Aanvang: 14:30 uur.

Topscorers competitie Aantal
Pim Goossens 6
Jens Verschuren 5
Kevin Vermeulen 2
Fabian Korporaal 2
Jari Koenraat 1
Jochem Scheij 1