Voorbeschouwing Achilles Veen – Forum Sport

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 19 oktober staat alweer de negende speelronde van de Vierde Divisie B op het programma. Dat betekent voor Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg. Beide ploegen speelden nooit eerder tegen elkaar.

Forum Sport is een in 1998 gevormde fusieclub tussen zaterdagclub DEVJO en zondagclub SV Voorburg. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark ’t Loo waarvan het hoofdveld in 2013 werd voorzien van kunstgras. Forum Sport is dit seizoen debutant op dit niveau. Afgelopen jaar werd via een kampioenschap in de Eerste Klasse C promotie naar de Vierde Divisie afgedwongen. Op dit moment staat Forum Sport op de elfde plaats. Dat is 7 plaatsen lager dan Achilles Veen, maar het verschil bedraagt slechts 4 punten. Forum Sport heeft in 8 wedstrijden 10 punten bij elkaar gespeeld en Achilles Veen 14.

Achilles Veen zakte afgelopen weekend naar de vierde plaats op de ranglijst door de 3-1 nederlaag op bezoek bij RVVH. Zwaluwen wist met een 2-0 overwinning op Halsteren te profiteren en ging de groenwitten voorbij op de ranglijst. Daarboven staan XerxesDZB en sv Poortugaal gebroederlijk aan kop met beide 18 punten.

Als Achilles Veen wil blijven aanhaken bij de bovenste ploegen, zal er aanstaande zaterdag van Forum Sport gewonnen moeten worden. De ploeg uit Voorburg zal uiteraard haar stinkende best gaan doen om dat te voorkomen. De wedstrijd begint in Veen uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thomas Groenendijk. Hij wordt daarbij geassisteerd door Chris Hoogland en Martijn Brondijk.

Uiteraard zal er ook weer een Pupil van de Week aanwezig zijn! De beurt is aan Moos Bouman. Moos speelt in de JO10-1 als rechts buiten en voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd kan iedereen zich weer in zijn Lederhoses of Dirndl hijsen om gezamenlijk het Veense Oktoberfest te vieren in samenwerking met onze eigen DJ Carlo!