Voorbeschouwing Achilles Veen – SC Feyenoord

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 5 oktober staat in de Vierde Divisie B de zevende speelronde op het programma. Achilles Veen ontvangt dan op De Hanen Weide SC Feyenoord.

Beide ploegen zijn in een redelijk recent verleden vaker elkaars competitiegenoten geweest. SC Feyenoord bleek vaak een lastige tegenstander voor de ‘groen-witten’. Op dit moment staan de Rotterdammers op een negende plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden. Afgelopen weekend werd er een 5-3 overwinning behaald thuis tegen Unitas. Alle behaalde punten werden in de laatste 3 wedstrijden binnen gehaald, want waar Achilles Veen het seizoen begon met 3 overwinningen op rij, moest SC Feyenoord de eerste drie speelronden de punten aan de tegenstanders laten.

Achilles Veen heeft zich afgelopen zaterdag weer van zijn beste kant laten zien. De ploeg van Dennis van der Steen mocht het opnemen tegen koploper sv Poortugaal in Poortugaal en het was aanhaken of voorlopig afhaken. De cijfers waren na 90 minuten spelen echter zeer duidelijk. Door doelpuntenmakers Pim Goossens (2x), Fabian Korporaal en Jens Verschuren werd een klinkende 1-4 overwinning geboekt. De koppositie werd overgenomen door het eveneens winnende XerxesDZB. Zij staan nu samen met Poortugaal op 15 punten. Achilles Veen en Zwaluwen volgen op 13 punten.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag op De Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pim Weghorst. Hij wordt daarbij geassisteerd door Nina Wouters van den Oudenweijer en Jurgen van den Hazel. Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week aanwezig. De beurt is aan Declan Vink. Declan speelt in de JO10-2 en helaas heeft hij niet zo veel vertrouwen in een goede afloop voor Achilles Veen. Hij voorspelt namelijk dat SC Feyenoord met 1-2 gaat winnen. Uiteraard hoopt hij dat zijn voorspelling niet uit komt en dat Achilles Veen er met de punten vandoor gaat!