Voorbeschouwing Achilles Veen – Capelle

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 21 september speelt Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd. In de vijfde speelronde van de Vierde Divisie B komt Capelle uit Capelle a/d IJssel op bezoek in Veen.

De Capellenaren, die vooraf toch wel tot de favorieten werden gerekend, kenden een lastige start van het seizoen. Van de vier gespeelde wedstrijden werd er nog niet een gewonnen en daarmee bivakkeert Capelle met slechts 2  punten op de 15e plaats. Afgelopen zaterdag werd er thuis tegen Unitas met 1-1 gelijkgespeeld. Onze gasten zullen dus gemotiveerd naar Veen afreizen om op jacht te gaan naar hun eerste overwinning.

Achilles Veen kende juist een uitstekende start van de competitie. De eerste twee wedstrijden werden zakelijk met 2-0 gewonnen en de derde wedstrijd tegen Halsteren was er zelfs sprake van sprankelend aanvalsspel met een 4-1 overwinning tot gevolg. Afgelopen zaterdag kwam er op bezoek bij Zwaluwen echter voor het eerst wat zand in de motor. De equipe van Dennis van der Steen moest in Vlaardingen met 2-1 het onderspit delven en daarmee de koppositie afstaan aan het nog steeds ongeslagen sv Poortugaal.

Er zullen zaterdag dus uiteraard twee gemotiveerde ploegen aan de aftrap staan. Achilles Veen zal een nieuwe zegereeks willen starten en Capelle zal eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen willen boeken. De aftrap vindt op De Hanen Weide plaats om 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oscar van Hoof.

Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week aanwezig. De eer is deze keer aan Dex Vos. Dex is 9 jaar en speelt in de JO10. We hopen allemaal dat de voorspelling van Dex uit gaat komen, want hij voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd zal in de kantine het feestgedruis weer losbarsten. De After Summer Party zal muzikaal omlijst worden door DJ Kicken! Entree is gratis. #nix18