Voorbeschouwing Zwaluwen – Achilles Veen

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Zaterdag 14 september staat er voor Achilles Veen 1 in de vierde speelronde van de Vierde Divisie B een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is een inmiddels oude bekende. De reis gaat naar Vlaardingen om het aldaar op te nemen tegen Zwaluwen.

In het verleden zijn beide ploegen elkaar vaker tegen gekomen. Dat was voor het laatst in seizoen 2022/2023. Achilles Veen speelde zich toen pas 1 wedstrijd voor het einde veilig en eindigde uiteindelijk op een gedeelde tiende plaats met Zwaluwen. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwen was dat seizoen de openingswedstrijd en werd door doelpunten van Jari Koenraat en Jeroen Sterrenburg met 2-1 gewonnen. De uitwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Zwaluwen staat op dit moment op 4 punten. De openingswedstrijd op bezoek bij LRC ging met 3-1 verloren. Er werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Heerjansdam en afgelopen weekend werd er een bijna zekere zege tegen Unitas in de slotfase weggegeven. Via twee goals van Maatsen was Zwaluwen in Gorinchem op 0-2 gekomen, maar in de slotfase kwam Unitas toch nog langszij door doelpunten van Versluis en Nagtegaal. De gelijkmaker viel pas 5 minuten in blessuretijd. Een domper dus de Vlaardingers. Op dit moment staat Zwaluwen in de middenmoot op de achtste positie.

Achilles Veen is de competitie begonnen met 3 overwinningen. Er werd al 8 keer gescoord en slechts 1 doelpunt geïncasseerd. Dat gebeurde afgelopen zaterdag, maar toen stond er tegen Halsteren al een 4-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Jochem Scheij, Pim Goossens en invaller Jens Verschuren (2x). Achilles Veen is dus de koploper in de Vierde Divisie B en zal dat na zaterdag graag nog steeds zijn.

De wedstrijd op het kunstgras in Vlaardingen begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Teun van Pelt. Hij wordt daarbij geassisteerd door Bart Hilt en Georgios Vasiloglou.