Achilles Veen begint met driepunter tegen HBS

WhatsApp Image 2024-08-21 at 08.53.58

Achilles Veen 1 is het seizoen goed gestart met een thuisoverwinning op het Haagse HBS Craeyenhout. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Kraak stond er 2-0 op het scorebord.

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen wat afwachtend en leek HBS de wedstrijd te controleren met het meeste balbezit. Dit leidde echter niet echte kansen en toen na 13 minuten spelen Jari Koenraat de bal in een scrimmage voor zijn voeten kreeg wist hij bij de eerste Veense kans met teen te scoren. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn, maar de 1-0 stond.

Snel na de 1-0 kreeg HBS nog een kans uit een gevaarlijke hoekschop, maar deze werd net gemist. Na 20 minuten moesten de gasten al met 10 man verder. Jasper Hooft raakte met een gestrekt been Melle Mandemakers en de scheidsrechter Kraak was resoluut en trok direct de rode kaart.

De rest van de eerste helft laat HBS zich uiteraard inzakken en ondanks dat het moeilijk is voor Achilles Veen om er doorheen te voetballen, worden er voor de rust toch nog wat kansen gecreëerd. Pim Goossens kopt naast uit een voorzet van Sam Spijkers. Jens Verschuren probeert het van afstand, maar ziet zijn schot in de handen van de doelman belanden en Pim Goossens kop rakelings over uit een hoekschop van Philippe van Arnhem. Tussendoor kwam HBS uit een counter ook nog tot een behoorlijke kans, maar dat schot ging hard en ruim over.

In de beginfase van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. Jens Verschuren probeert de scoren met een volley, Melle Mandemakers haalt uit na een hoekschop en Pim Goossens probeert net nog eens met zijn hoofd na een voorzet van Sam Spijkers, maar het lukt niet de voorsprong te verdubbelen. HBS krijgt dan steeds meer het heft in handen, maar in de 78e minuut is het Jochem Scheij die de wedstrijd op slot moet gooien wanneer hij vrij voor de keeper komt. Hij mikt echter naast. Achilles Veen komt dan steeds meer onder druk te staan en in de 89e minuut is het Mathijs Donatz die de punten redt voor Achilles Veen, maar want met een katachtige redding moet hij zijn doel schoon houden.

Achilles Veen blijft nog onder druk staan, maar in de 93e minuut is het voor Achilles Veen alsnog raak. De ingevallen Kevin Vermeulen beslist de wedstrijd met de 2-0.

Mathijs Donatz, Sam Spijkers (78’ Luca den Heijer), Melle Mandemakers, Stephen Warmolts, Ayrton Statie (78’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Jens Verschuren (59’ Mauritsio Helstone), Philippe van Arnhem, Jochem Scheij (86’ Joey Lokasi), Pim Goossens, Jari Koenraat (78’ Kevin Vermeulen)

Alle uitslagen van de eerste speelronde: RKAVV – WNC 0-2, XerxesDZB – Capelle 4-2, RVVH – SC Feyenoord 2-1, Heerjansdam – Halsteren 5-1, Forum Sport – sv Poortugaal 2-5, LRC – Zwaluwen 3-1 en Unitas – Westlandia 0-2

Zaterdag 31 augustus speelt Achilles Veen een uitwedstrijd tegen Westlandia uit Naaldwijk. Er wordt om 15:30 uur afgetrapt.